Negeren

Graag mijn honden NEGEREN, dank u !

De meeste mensen vinden dat erg moeilijk, snappen het niet of erger, doen het gewoon niet.

En daar gaat de hand, vol op de kop, zo jammer. Of als ze lekker op de grond of in hun mand liggen, voorover buigen en toch aaien.

Doe nou niet, vinden ze niet leuk!

Maar een hond is toch om te aaien? Kijk, hij kwispelt toch? En hij springt leuk tegen me aan!

WILLEM is voor onbekenden geen knuffelkont, maar meer type “kat uit de boom kijken”. Hij zoekt wel contact, maar dat betekent niet meteen fysiek contact. Aan zijn lijf geen polonaise. Maar op een of andere manier is hij erg aantrekkelijk om diep in zijn ogen te kijken (ja, hij is mooi, ik weet het 😊 ), te aaien, om op te trommelen, stevig vast te pakken of uit te dagen tot spel. Niet doen, vindt hij niet leuk. Oh, is hij agressief dan? Zeker nooit gesocialiseerd?

Zucht…

Door een aantal negatieve ervaringen is hij nog wat afwachtender en op zijn hoede geworden. Hij krijgt soms stress bij nieuwe en vooral drukke mensen/ontmoetingen en wil dan graag met rust gelaten worden. Zo niet, dan kan hij soms wat gaan brommen om er vervolgens heel snel vandoor te gaan.

Eigenlijk doet hij dat heel netjes, even zijn grenzen aangeven.

OMA vindt knuffels wel leuk, maar niet meteen door vreemden. En zeker niet als mensen voorover buigen om haar om vol op de kop te aaien.

Ze is klein, schattig om te zien, kwispelt vriendelijk plus heeft ze dat rechtopstaande oor, dus echt een aai-magneet. Dat is best een probleem.

Ook zij geeft duidelijk haar grenzen aan bij iemand die mijn aanwijzingen negeert: HAP!.

Heel goed van haar, maar ook een taak voor mij. Ik moet haar hierin beschermen.

Beschermen tegen dingen die ze onprettig vindt.

Dus hangt deze zelfgemaakte poster bij ons bij de deur, om duidelijk te maken wat ik precies bedoel met negeren. Hier werkt het 👍.

Misschien hebben jullie er ook wat aan. Deel, download en/of print gerust uit.

Verder, ben je van plan mijn snuffeltuin bezoeken en vindt jouw hond nieuwe mensen wat spannend, geef dat dan aan bij het contactformulier. Dan kan ik daar rekening mee houden.

Groet,

Thirza