Wie ben ik

Hoi! Mijn naam is Thirza. In het kader “dromen, durven, doen” heb ik in mei 2022 de snuffeltuin voor honden geopend: Sneupen bij Willem!

Willem is als pup bij ons komen wonen. Hij was een klein, ietwat onzeker mannetje en vond veel dingen spannend.  Naast de puppycursus, bleek hersenwerk voor honden (*1) voor Willem een gouden greep!. Dat deed hem erg goed. Toen hij een maand of 6 was hebben wij kennis gemaakt met praktijk speuren en later ook detectie (*2). Er ging een wereld voor ons open; de wereld van de hondenneus. Het snuffelen en werken met de neus gaf hem zoveel voldoening, zoveel zelfvertrouwen. Dat was prachtig om te zien. Omdat ik persoonlijk heb ervaren wat het werken met de neus voor honden betekent, hebben we besloten een snuffeltuin op te richten en deze ook open te stellen voor bezoekers. Dit doe ik geheel belangeloos en in mijn vrije tijd.

Momenteel volg ik een cursus K9 Neuswerk (*3), omdat mijn interesse ligt bij de hond en hondenneus.

*1 www.hersenwerkvoorhonden.nl

*2 www.praktijkspeuren.nl en www.re-traildogs.nl

*3 www.dogadvice.nl