FAQ: de meest bijzondere / meest gestelde vragen op een rij

        

Heb jij zelf ook honden? Ja, Willem (8 jaar) en Johanna (10+)

OMA en Willem

Wie is Willem? Willem is mijn grote, zwarte vriend. De liefste Rottweiler die ik ken (ja, ik weet het, ik ben bevooroordeeld). De snuffeltuin is naar hem vernoemd, hij is verwerkt in mijn logo en zijn foto’s zijn terug te vinden op deze website en op de Facebook pagina.

Is Willem ook aanwezig als ik op snuffeltuin bezoek kom? Willem heeft helaas geen tijd voor meet & greet met de bezoekers.

Ik vind een snuffeltuin bezoek van 45 minuten veel te kort. Het grootste cadeau dat je iemand kunt geven is tijd. Want als je iemand jouw tijd geeft, geef je een deel van je leven dat je nooit meer terug krijgt.

Waarom is de snuffeltuin niet vaker open? Het openstellen van de snuffeltuin doe ik met veel plezier in mijn vrije tijd en daar gaat ongeveer 2 uur per bezoek inzitten (van reservering tot fotoverslag op Facebook na bezoek). Ik heb nu een goede balans gevonden tussen de snuffeltuin en mijn werk/prive en dat bevalt prima. Ik begrijp dat sommige van jullie teleurgesteld zijn dat er op korte termijn geen plek is, maar het moet voor mij ook te doen zijn en leuk blijven. Tip van Thirza: plan bijtijds een (nieuw) bezoek!

Is jouw tuin geschikt voor iedere hond? Mijn tuin is niet geschikt voor fervente muizenjagers, enthousiaste gravers, sloopkogels of atletische ontsnappingsartiesten (hek hoogte 1.50m).

Wanneer is de speeltuin geopend? https://www.hondenspeeltuinmiddendrenthe.nl/

Kan ik bij jullie ook mijn verjaardag vieren of is de snuffeltuin af te huren? Kinderfeestje bij McDonald’s | McDonald’s (mcdonalds.com) of Hondenfeestje :-: Hondenschool DoggyDoe Leeuwarden DoggyDoe

Mag mijn hond in jullie tuin graven en slopen? Loonbedrijven Noordwolde Friesland – Telefoonboek.nl – telefoongids bedrijven

Zijn er ook teken in de snuffeltuin? Verboden voor teken! Zonder gekheid, teken zijn het hele jaar te vinden in de natuur en worden vanaf 5 graden al actief. Meer info: Stichting Tekenbeetziekten

Zijn er bijen of wespen in de tuin? Ja zeker, en ook vlinders, mieren, torretjes en andere insecten. Maar ook eekhoorns, muizen, kikkers, vogels, egels et cetera. Het bruist van leven in de snuffeltuin.

Ik wil met meer dan 2 honden de snuffeltuin bezoeken. Een snuffeltuin bezoek is bedoeld voor 1 hond. Quality time met zijn eigen neus. Bij een volgend bezoek aan de tuin is een 2de hond uit zelfde gezin is alleen toegestaan mits ze rustig met elkaar omgaan en individueel kunnen snuffelen (zie tuinregels). Altijd eerst voorafgaande het bezoek overleggen met mij.

Is het mogelijk om met een teef + nest puppy’s de tuin te bezoeken? Ik bied deze mogelijkheid niet aan.

Ik wil eigen voer/brokjes mee nemen als treat search, mag dat? in verband met voedsel allergieën van mijn eigen honden is het niet toegestaan eigen voer/brokjes mee te nemen als treat search.

Ik wil de tuin bezoeken buiten jullie openingstijden. openingstijden Nederlands woordenboek – Woorden.org

Jouw snuffeltuin is een mooi veld om mijn hond te trainen, mag dat? Volgens mij had ik het al eerder vermeld, maar de snuffeltuin is geen speeltuin, uitlaatveld of trainingsveld. Daarom heet het ook een snuffeltuin.

Ik wil graag een wekelijkse/maandelijkse vaste, terugkerende afspraak maken, kan dat? De belangstelling voor de snuffeltuin is enorm en omdat ik meerdere honden/mensen een bezoekje gun, is het niet mogelijk om op voorhand voor het hele jaar meerdere afspraken te plannen. Bedankt voor het begrip.

Mijn hond is gek op salami en dat wil ik dan ook rondstrooien in de snuffeltuin tijdens mijn bezoek. Double Pepperoni Pizza bestellen bij New York Pizza – New York Pizza

Waarom mag ik niet roken in de snuffeltuin? Roken kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals longziektes, kanker, hart- en vaatziekten, en maagzweren. Andere gevolgen van roken zijn een slechte adem, gele vingers en stinkende kleding 🙂

Ik vind de tuinregels te streng. Dat kan, maar u bent een gast in mijn tuin. Gasten gedragen zich volgens bepaalde etiquetteregels als personen in andermans ruimte. En die dient met respect betreden te worden in respectvolle omgang met de gastvrouw (moi).

Waarom mag ik met mijn loopse teef de snuffeltuin niet bezoeken? Het doel van de snuffeltuin is rustig, ontspannen kunnen snuffelen. Reuen kunnen erg van slag raken wanneer er een loops teefje in de buurt is (geweest).  

IK WIL … JIJ MOET Ehhhh, wie laat wie nu uit? Beleefdheid kost niets.

Kan ik bij jullie pinnen? Pinnen is niet mogelijk, maar ik kan wel een Tikkie versturen. Contant of QR code scannen is ook mogelijk

Is er een WC aanwezig in de snuffeltuin? Voor mensen? Nee

Mijn hond houdt van slopen, maar ik ben goed verzekerd. Is dat OK? Wat denk jezelf ??

Mijn hond is ziek, heeft diarree en geeft over, maar ik wil toch op bezoek komen. Waarom zou je dat willen?

Mijn hond heeft Giardia, mag ik toch langskomen? Giardia is besmettelijk, dus het antwoord is NEE. Giardia – Medisch Centrum Voor Dieren (mcvoordieren.nl)

Waarom moet ik de poep van mijn hond opruimen? Hondenpoep valt in de categorie zwerfafval. Naast dat het onhygiënisch is, zorgt het in ook voor gezondheidsrisico’s. Hondenpoep bevat onder andere bacillen, virussen, parasieteneitjes en wormen.

Mijn hond is bang voor paarden. Mag hij/zij kennis maken met jouw paarden? Onze paarden zijn er niet voor snuffeltuinbezoekers.

De snuffeltuin is vol geboekt en ik wil graag op de wachtlijst. Wachtlijst blijkt in de praktijk niet te werken, probeer het later nog eens Contact / Afspraak maken – Sneupen bij Willem

Wat gebeurt er met mijn vrijwillige bijdrage/donatie? Ik doneer alle bijdragen/donatie’s 100% aan een goed doel ten behoeve van dierenwelzijn. Voor 2024: Stichting Felida in Nijberkoop en De Fûgelhelling Wildopvang Noord-Nederland in Ureterp.

Waar kan ik parkeren? Alle informatie betreffende jouw snuffeltuin bezoek staat vermeld in de bevestiging die je per email hebt ontvangen.

Ik wil op jullie erf parkeren in plaats van op de dam, voor het ijzeren hek. Helaas pindakaas. Ons erf is voor ons en onze dieren.

Wat is het adres? https://sneupenbijwillem.nl/

Zijn kinderen toegestaan in de snuffeltuin? Het snuffeltuinbezoek is uitsluitend bedoeld voor 1 hond met 1 volwassen begeleider.

MUILKORF

Een muilkorf in de snuffeltuin is niet toegestaan, omdat dat een hond vrij zijn neus en andere zintuigen moet kunnen gebruiken, zonder enige belemmering.

Vraag: Mijn hond draagt een muilkorf omdat hij reactief naar mensen is. Kan hij dan niet jouw snuffeltuin bezoeken?

Ja, dat kan hij wel! Bij ieder bezoek aan de snuffeltuin ben ik zelf aanwezig, maar mocht het zo zijn dat een hond daar teveel stress van krijgt, dan gaan we op zoek naar een oplossing zodat hij/zij wel kan komen snuffelen. Kwestie nadenken en aanpassen.

Dat heb ik bijvoorbeeld ook gedaan bij een bezoek van mijn vriend Bowhy. Bowhy is erg enthousiast naar (nieuwe) mensen toe, dus hebben we het zo opgelost: 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid021xfkc8fkqRBksJTAoNR3iznkvmzyHqrJqiaryCbbLBJEpZCt7ixQ5VAWGKHWaujPl&id=100081152360873

Nieuwsgierig wat ik voor jouw reactieve hond kan betekenen? Neem gerust contact met me op.