Waarom doe ik mee aan het Snuffeltuinen Initiatief?

Vraag aan Thirza van Snuffeltuin Sneupen bij Willem🐶🐾

Waarom doe jij mee met het Snuffeltuinen Initiatief?

“Als echt paardenmeisje veranderde mijn wereld in 2015 met de komst van een lief Rottweiler hummeltje van nog geen zes kilo. Willem was een klein, ietwat onzeker mannetje en vond veel dingen spannend. Naast de puppycursus, bleek hersenwerk voor honden voor Willem een gouden greep!. Dat deed hem erg goed. Toen hij een maand of 6 was hebben wij kennis gemaakt met praktijk speuren en later ook detectie . Er ging een wereld voor mij open; de wereld van de hondenneus. Het snuffelen en werken met de neus gaf hem zoveel voldoening, zoveel zelfvertrouwen. Dat was prachtig om te zien.

Toen ik dit jaar (2022) de gelegenheid kregen om een stuk van ons terrein opnieuw in te richten, was het snel duidelijk: dit wordt een Snuffeltuin. Mijn eigen honden, Willem en OMA, maken er veel en graag gebruik van, maar de tuin is juist ook open voor bezoekers. Geheel voorzien van een hek, is het een veilige plek met voor alle zintuigen de nodige uitdagingen en vooral rust. Rust voor een hond die dat nodig heeft of fijn vindt om even met zijn neus de ‘verhalen’ uit de tuin op te snuffelen.

Ik ben trots en blij als ik dankzij mijn Snuffeltuin honden kan laten ontspannen door inspannen, mijn kennis met hun baasje kan delen als die interesse heeft en na afloop weer zo’n blij koppie moe en voldaan met het baasje naar huis zie gaan.

Het openstellen van mijn Snuffeltuin doe ik geheel belangeloos en in mijn vrije tijd. Vandaar dat ik me heb aangesloten bij het Snuffeltuinen Initiatief”.

Lijkt het jou ook leuk om net zoals Sneupen bij Willem mee te doen met het Snuffeltuinen Initiatief?

Wil je meer weten? Stuur een mail naar snuffeltuinen@hotmail.com

of kijk op https://snuffeltuinen.jimdofree.com/snuffeltuin-aanmelden/