Tuinregels

Leuk dat je samen met jouw hond onze snuffeltuin komt bezoeken! Om jullie bezoek tot een succes te maken, zijn er een aantal tuinregels:

DE HOND

De snuffeltuin is geen speeltuin, uitlaatveld of trainingsveld.

Geef de hond de tijd & vrijheid om zelf alles rustig, los van de riem, te ontdekken en te besnuffelen, zonder begeleiding of aanmoediging van de mens. Mocht de hond iets spannend vinden en steun zoeken, dan geven we daar natuurlijk gehoor aan.

De hond geeft zelf aan wanneer hij/zij klaar is met snuffelen. Dan is het tijd om naar huis te gaan.

Indien de hond aangelijnd moet blijven (ivm gezondheid of gedrag), gebruik dan een goed passend tuig en een lange lijn van 5 meter (lijn beschikbaar op locatie). Buiten de snuffeltuin dient de hond te allen tijden aangelijnd te zijn en blijven.

Je zult begrijpen dat loopse teefjes even niet in onze tuin kunnen komen, kom graag een andere keer langs.

Honden dienen gevaccineerd/getiterd en gezond te zijn, vrij van besmettelijke ziektes.

Als de hond gaat graven of slopen, is het bezoek afgelopen šŸ™‚

DE EIGENAAR/BEGELEIDER

Ik verwacht liefdevolle, rustige omgang met de honden.

Geef de hond geen opdrachten of commando’s zoals bijvoorbeeld “ZOEK!”. Begrenzen ongewenst gedrag is natuurlijk wel toegestaan.

Corrigerende materialen zoals prikband/stroom- of blafband, muilkorf, maar ook flexilijnen/rolriemen zijn niet toegestaan in de snuffeltuin.

Gelieve niet te roken en geen eigen eten of drinken mee te nemen. Ook niet voor de hond ( in verband met allergieƫn van mijn eigen honden).

Toegang en gebruik snuffeltuin op ons prive terrein is geheel op eigen risico. De hondeneigenaar/begeleider is zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van de hond, ongevallen of weglopen. Check dus zelf of de omheining voldoende hoog is en dat alle voorwerpen voor jouw hond veilig zijn.

Graag de behoeftes van je hond opruimen bij bezoek van de snuffeltuin.

Bezoek is bedoeld voor 1 hond plus 1 volwassen begeleider. Quality time voor hond & baas. Bij een eerste bezoek uitsluitend 1 hond. Bij een vervolg bezoek is een extra hond uit zelfde huishouden is eventueel mogelijk als ze rustig met elkaar omgaan en individueel kunnen snuffelen. Maar altijd vooraf in overleg met Thirza en graag aangeven op contactformulier.

Ik behoud me het recht voor om te snuffelsessie af te breken als deze het doel voorbij schiet.